Produkty pomidorowe Podravka docenione w prestiżowych konkursach!

Produkty pomidorowe Podravka zostały nagrodzone w dwóch prestiżowych konkursach rynku spożywczego. “Złoty Paragon 2016 - Nagrodę Kupców Polskich” w kategorii “Przyprawy mokre” zdobył Przecier pomidorowy Podravka 500g. Tytuł “Przeboju FMCG 2016” w kategorii „Dania gotowe i sosy” otrzymał Włoski sos pomidorowy Podravka 500g. O wynikach obu konkursów zdecydowali polscy detaliści.

“Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich” to konkurs organizowany przez branżowy miesięcznik Hurt&Detal. W tym roku do rywalizacji o zaszczytny tytuł zgłoszono blisko 400 produktów w 65 kategoriach - organizatorzy podkreślają, że były to artykuły, które w sposób szczególny wpłynęły na rozwój handlu detalicznego w Polsce. Zwycięzców w konkursie wybrali w głosowaniu czytelnicy pisma, czyli detaliści.

Przecier pomidorowy 500g Podravka otrzymał pierwsze miejsce w kategorii “Przyprawy mokre”. Produkt powstaje w 100 proc. ze świeżych pomidorów, dojrzewających na żyznych glebach chorwackiego regionu Istria. Idealnie nadaje się do przygotowania zup i sosów do makaronów, ryżu, pizzy czy innych dań. Przecier pomidorowy 500g Podravka od lat jest wiodącym produktem w swojej kategorii.  

Podravka została również nagrodzona w plebiscycie organizowanym przez magazyn Życie Handlowe. Nagrodą był tytuł “Przeboju FMCG 2016”, a o wyróżnienie konkurowało ponad 400 produktów w 46 kategoriach. O przyznaniu nagród decydowały głosy przedstawicieli handlu detalicznego, których opinie zbadał Instytut Badawczy Millward Brown.

W kategorii “Dania gotowe i sosy” statuetkę “Przeboju FMCG 2016” zdobył Włoski Sos Pomidorowy Podravka 500g. Produkt składa się aż w 96% z najwyższej jakości pomidorów dojrzałych w śródziemnomorskim słońcu z dodatkiem kaparów i oregano.

Produkty pomidorowe Podravka to produkty powstałe na bazie aromatycznych pomidorów dojrzałych w śródziemnomorskich słońcu, bez dodatku konserwantów i sztucznych dodatków. Różnorodne warianty produktów pomidorowych Podravka umożliwiają przygotowanie wielu potraw kuchni śródziemnomorskiej, jak również dań kuchni polskiej.