Nowy makaron Podravka gotowy już w 2 minuty!

Podravka wprowadza na rynek makaron 100% durum, którego ugotowanie zajmuje tylko 2 minuty. Dostępny jest w dwóch popularnych kształtach – świderki i spaghetti. To pierwsza taka propozycja szeroko dostępna na rynku.

We współczesnym, zawrotnym tempie życia przyrządzania posiłków nie zawsze jest możliwe. Dlatego coraz chętniej korzystamy z możliwości, by to sobie ułatwić. Naprzeciw aktualnie panującemu trendowi „convenience” wychodzi Podravka, która jako pierwsza wśród wiodących producentów żywności, wprowadziła do sprzedaży makaron, gotowy już w 2 minuty.

Makaron Podravka „2 minuty” to makaron typu włoskiego – zrobiony w 100% z pszenicy durum, odmiany zawierającej mnóstwo białka, tłuszczów oraz witamin i składników mineralnych. Dzięki innowacyjnemu procesowi produkcji, czas gotowania al dente to jedynie 2 minuty. Mimo tak krótkiego czasu gotowania, produkt zachowuje pełnię smaku i wartości odżywczych oraz inspiruje do szybkiego i prostego przygotowywania różnorodnych potraw. 

Makarony Podravka „2 minuty” dostępne są w opakowaniach 500g w dwóch kształtach, najchętniej wybieranych przez polskich konsumentów – świderki (fusilli) i spaghetti. Obydwa doskonale pasują do przygotowania wielu potraw: od znanych śródziemnomorskich dań typu bolognese po różnego rodzaju zapiekanki czy makaronowe sałatki.