Marynowana w piwie karkówka z grilla
- Przepis dodał/-a coolinarika.com -Szybka i łatwa w przygotowaniu grillowana karkówka marynowana w przyprawach i w piwie, podawana z grillowanymi warzywami to idealne danie na wiosenno - letni piknik.

Sposób przygotowania
Karkówkę pokroić na plastry o grubości 2 cm, posypać Vegetą do grillowanej karkówki, przełożyć do miski, polać olejem, wymieszać i zostawić na około 30 minut. Zamarynowane mięso położyć na rozgrzanym grillu , od czasu do czasu mięso przewracać na drugą stronę i polewać piwem, aż uzyska złoty kolor. Po upieczeniu zdjąć z grilla na talerz i przykryć drugim talerzem na około 5 minut, aby mięso odpoczęło przed podaniem. Podawać z różnymi warzywami pieczonymi na grillu.
Sposób podawania: Porcja dla 4 osób
Rada: Aby karkówka była jeszcze bardziej aromatyczna można umieścić 1-2 gałązki rozmarynu na rozżarzonych węglach. Do marynaty, dodaj odrobine piwa a mięso uzyska ciekawy, aromatyczny smak.