Marynowana w piwie karkówka z grilla

Szybka i łatwa w przygotowaniu grillowana karkówka marynowana w przyprawach i w piwie, podawana z grillowanymi warzywami to idealne danie na wiosenno - letni piknik.

  • 30 min
Marynowana w piwie karkówka z grilla

Składniki

  • karkówki pokrojonej w plastry ok 2 cm
  • Vegeta do grillowanej karkówki
  • ciemnego piwa
  • oleju

Sposób przygotowania

  1. Karkówkę pokroić na plastry o grubości 2 cm, posypać Vegetą do grillowanej karkówki, przełożyć do miski, polać olejem, wymieszać i zostawić na około 30 minut.
  2. Zamarynowane mięso położyć na rozgrzanym grillu , od czasu do czasu mięso przewracać na drugą stronę i polewać piwem, aż uzyska złoty kolor.
  3. Po upieczeniu zdjąć z grilla na talerz i przykryć drugim talerzem na około 5 minut, aby mięso odpoczęło przed podaniem. Podawać z różnymi warzywami pieczonymi na grillu.

Sposób podawania: Porcja dla 4 osób

Rada: Aby karkówka była jeszcze bardziej aromatyczna można umieścić 1-2 gałązki rozmarynu na rozżarzonych węglach. Do marynaty, dodaj odrobine piwa a mięso uzyska ciekawy, aromatyczny smak.