Letnia patelnia
- Przepis dodał/-a coolinarika.com -Fried veal scallops with zucchini and pepper cut into strips, and leek rings with tomatoes make a sumptuous combination of tasty veggies in an imaginative presentation which blended with white wine will make a perfect evening meal.
 
                    Sposób przygotowania
- Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy. 
- Piersi kurczaka kroimy w małe paski i doprawiamy Vegetą Natur W Smak. Na większej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek i podsmażamy mięso. 
- Gdy kurczak uzyska lekko złocisty kolor zdejmujemy go na bok, a na tę samą patelnię dolewamy resztę oliwy z oliwek i wrzucamy marchew pokrojoną w słupki oraz cebulę pokrojona w cienkie plasterki. Wszystko smażymy na średnim ogniu przez około 1-2 minuty. 
- Następnie dodajemy czerwoną paprykę pokrojoną w cienkie paski. Smażymy kolejne 2-3 minuty, po czym dodajemy cukinię pokrojona w paski oraz pora pokrojonego w plastry i smażymy kolejne 2 minuty. 
- Warzywa podlewamy winem, dodajemy sól, pieprz, Vegetę i pomidory krojone. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy na małym ogniu przez około 5 minut, dodając wodę w razie potrzeby. 
- Na koniec do warzyw dodajemy mięso i ugotowany makaron. Wszystko razem mieszamy i podajemy przyozdobione listkami bazylii. 
Rada: W daniu doskonale sprawdzą się także inne kształty makaronu, np. świderki lub kolanka.