Sałatka z orzeszkami ziemnymi

Sałatka ta zawiera ciekawe połączenie składników: fasolę, kukurydzę, avokado, mozzarellę, orzeszki ziemne i żurawinę. Któż może oprzeć się takiej, doprawionej ostrym sosem, potrawie?

  • 25 min
Sałatka z orzeszkami ziemnymi

Składniki

  • 200 g sera mozzarella
  • 1 łyżeczka Vegety Natur do mozarelli i pomidorów
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 100 g fasoli konserwowej
  • 100 g kukurydzy konserwowej
  • 120 g dojrzałego avokado
  • 50 g suszonej żurawiny
  • 100 g prażonych orzeszków ziemnych
  • 2-3 łyżki octu balsamicznego

Sposób przygotowania

  1. Mozzarellę pokroić w kostkę, posypać połową łyżeczki Vegety Natur do mozzarelli i pomidorów i polać 2 łyżkami oliwy z oliwek.
  2. Mozzarellę marynować przez 10 minut, a następnie dodać fasolę, kukurydzę, pokrojone avokado, żurawinę i rozdrobnione orzeszki ziemne.
  3. Wszystko polać pozostałą oliwą z oliwek, octem balsamicznym i posypać Vegetą Natur do mozzarelli i pomidorów.

Sposób podawania: Sałatkę lekko wymieszać i podać jako dodatek do mięsa z grilla.

Rada: Sałatkę można dodatkowo doprawić papryczką chilli.