Pikantne fondue
- Przepis dodał/-a coolinarika.com -Z pozoru zwyczajny sos pomidorowy, podany w naczyniu do fondue, nabierze wyjątkowego charakteru, kiedy będziecie, razem z przyjaciółmi, maczać w nim upieczone kawałeczki mięsa.
Sposób przygotowania
Na oliwie z oliwek usmażyć pokrojoną cebulę. Dodać całe pomidory bez skórki Podravka, cukier, Vegetę W Smak Do Pikantnego Kurczaka i wszystko razem dusić przez około 15 minut. Wymieszać sok pomidorowy z rozdrobnionymi w blenderze pomidorami. Posolić, popieprzyć, doprawić Vegetą i wszystko razem przegotować. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, posolić i usmażyć w głębokim oleju.
Sposób podawania: Mięsne kostki podawać z pikantnym fondue.
Rada: Aby wzmocnić ostrość sosu, można dodać pokrojoną ostrą papryczkę.