Pikantne fondue
- Przepis dodał/-a coolinarika.com -Z pozoru zwyczajny sos pomidorowy, podany w naczyniu do fondue, nabierze wyjątkowego charakteru, kiedy będziecie, razem z przyjaciółmi, maczać w nim upieczone kawałeczki mięsa.

Sposób przygotowania
- Na oliwie z oliwek usmażyć pokrojoną cebulę. Dodać całe pomidory bez skórki Podravka, cukier, Vegetę W Smak Do Pikantnego Kurczaka i wszystko razem dusić przez około 15 minut.
- Wymieszać sok pomidorowy z rozdrobnionymi w blenderze pomidorami. Posolić, popieprzyć, doprawić Vegetą i wszystko razem przegotować.
- Filet z kurczaka pokroić w kostkę, posolić i usmażyć w głębokim oleju.
Sposób podawania: Mięsne kostki podawać z pikantnym fondue.
Rada: Aby wzmocnić ostrość sosu, można dodać pokrojoną ostrą papryczkę.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 354 kcal / 1.480 kJ |
---|---|
Na 100 g produktu | Źródło: Podravka |