Singapurski omlet na ostro
- Przepis dodał/-a coolinarika.com -Kuchnie krajów południowo-wschodniej Azji, prócz gorącego i wilgotnego klimatu, tropikalnych owoców morza, warzyw i ryżu podlegają wpływom głównie chińskiej i indyjskiej, jak również, choć w mniejszym stopniu, europejskiej kuchni. Oto typowe singapurskie aromatyczne danie.

Sposób przygotowania
Jaja posolić, popieprzyć, dodać Vegetę pikantną, dodać paprykę i wszystko dobrze wymieszać. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w krążki, posiekaną papryczkę chili i wyciśnięty czosnek. Dodać jaja, kolendrę i smażyć na złotożółty kolor. Omlet delikatnie przewrócić i jeszcze chwilę smażyć. Gotowy omlet pokroić na trójkąty.
Sposób podawania: Podawać na gorąco z sezonową sałatką.
Rada: Omlet można usmażyć również na maśle ghee .