Chorwackie steki z jajkiem
- Przepis dodał/-a coolinarika.com -To sycące, wyjątkowe danie idealnie pasuje do purée ziemniaczanego i zielonej sałaty.
Sposób przygotowania
Steki lekko rozbić tłuczkiem, posmarować Ajvarem, położyć 2 cienkie plastry szynki i ćwiartkę jajka. Starannie zawinąć, a końcówki zabezpieczyć wykałaczką. Posolone steki podsmażyć ze wszystkich stron. Dodać ostrą papryczkę i dusić podlewając wodą aż mięso będzie miękkie. Wyjąć mięso i papryczkę na talerz, a na pozostałym tłuszczu usmażyć pieczarki, czosnek i Vegetę W Smak Do Wieprzowiny. Wszystko zalać odrobiną wody. Mięso włożyć do pieczarek i wszystko razem krótko dusić. Na koniec dodać wino, śmietanę wymieszaną ze skrobią i wszystko obficie posypać pietruszką.
Sposób podawania: Do tego przysmaku najlepiej podać ugotowane całe ziemniaki albo purée z ziemniaków.