Grillowane szaszłyki z nutą rozmarynu

  • 50 min
Grillowane szaszłyki z nutą rozmarynu

Składniki

  • 250 g rostbefu
  • 2 piersi kurczaka
  • 1 cukinia
  • 1 zielona, czerwona, żółta papryka
  • 2 czerwone cebule
  • Ajvar ostry Podravka
  • Relish Podravka
  • Papryka w musztardzie Podravka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego Podravka
  • 2 łyżki Vegety Grill Classic
  • długie gałązki rozmarynu

Sposób przygotowania

  1. W miseczce wymieszać oliwę i Vegetę do grilla. Warzywa oraz mięso pokroić na kawałki.
  2. Z gałązek rozmarynu usunąć część listków, a następnie nadziewać na przemian mięso i kawałki warzyw.
  3. Każdy szaszłyk polać marynatą i grillować około 10 -15 minut, obracając co jakiś czas.

Sposób podawania: Szaszłyki podawać z pastami warzywnymi Podravka: Ajvarem, Relishem i Papryką w musztardzie.

Rada: Gałązki rozmarynu przed użyciem namoczyć w wodzie, aby się nie spaliły.