Grillowane piersi z kurczaka z Relishem

Grillowane piersi z kurczaka w towarzystwie warzywnej pasty relish to proste i pyszne danie w sezonie letnim.

  • 30 min
Grillowane piersi z kurczaka z Relishem

Składniki

  • duże filety z piersi kurczaka (4x 200 g)
  • Vegeta do Grilla Classic
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • dymki
  • łyżki soku z cytryny
  • oliwy z oliwek
  • Relish Podravka

Sposób przygotowania

  1. Filety z piersi kurczaka opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem, przekroić na płaty o grubości 1,5 cm , przyprawić Vegetą do Grilla Klasycznego i zostawić na około 30 minut.
  2. Zamarynowanego kurczaka przełożyć na rozgrzanego grilla lub patelnię i smażyć z obu stron, aż mięso będzie miękkie i złociste.
  3. W małej misceczce połączyć natkę pietruszki, drobno posiekaną cebulkę dymkę, oliwę z oliwek oraz sok z cytryny.
  4. Kawałki kurczaka przełożyć na talerz i posmarować uprzednio przygotowanym sosem. Mięso podawać z pastą warzywną Relish Podravka.

Sposób podawania: Porcja dla 4 osób

Rada: Zamiast piersi z kurczaka można użyć filetów z indyka Posmarowanie grillowanego kurczaka sosem z oliwy z oliwek, pietruszki i soku z cytryny sprawi, że kurczak pozostanie soczysty i aromatyczny.