Filety z kurczaka nadziewane kozim serem

Filety z kurczaka glazurowane miodem, nadziewane kozim serem z odrobiną musztardy oraz grillowanymi warzywami i pieczarkami.

  • 50 min
  • 4 osoby
Filety z kurczaka nadziewane kozim serem

Składniki

piersi z kurczaka

koziego sera

łyżka dymki - posiekana zielona część

łyżki miodu wielokwiatowego Podravka

czerwone papryki

zielone papryki

pieczarek

łyżka Vegety do Grilla Classic

łyżki musztardy

Sposób przygotowania

Pierś kurczaka pokroić i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Kozi ser połączyć z drobno posiekaną, zieloną częścią dymki. Każdy kawałek mięsa posmarować 1 lub 2 łyżeczkami koziego sera, zwinąć w roladkę, zabezpieczyć wykałaczką.

Każdą roladkę posmarować odrobiną miodu, posypać Vegetą do Grilla Classic i przełożyć na rozgrzanego grilla.

Roladki piec około 5 do 7 minut z każdej strony.

Papryki umyć, przekroić na pół, wydrążyć i pokroić w kliny. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na połówki. Po zdjęciu kurczaka z grilla podsmażyć paprykę, pieczarki oraz białą część dymki na gorącym grillu.

Roladki nadziewane kozim serem podawać z musztardą i grillowanymi warzywami.

Sposób podawania: Porcja dla 4 osób

Rada: Do farszu można użyć również startego dojrzewającego sera koziego.

Mały sekret: Należy pamiętać, aby podgrzać miód, by był bardziej płynny przy smarowaniu roladek.