Pierś z kurczaka na ostro z orientalnie przyprawioną kapustą pekińską
- Przepis dodał/-a coolinarika.com -Smażone kawałki piersi z kurczaka podawane na łożu z orientalnie przyprawionej kapusty pekińskiej.

Sposób przygotowania
Opłukać i osuszyć piersi kurczaka. Posypać Vegetą do złocistego kurczaka i jedną łyżeczką płatków chili, przyprawy wetrzeć w mięso i przykryć folią spożywczą. Piersi z kurczaka lekko rozbić tłuczkiem przez folię. Odstawić na około 30 minut. Pekińską kapustę dość drobno pokroić, cebulę pokroić w krążki, przesypać składniki do dużej miski. W innej, mniejszej misce wymieszać sos sojowy, olej sezamowy, cukier i sok z cytryny. Tak przygotowanym dressingiem polać kapustę i cebulę. Dodać jedną posiekaną papryczkę chili, garść posiekanej kolendry, trochę soli i zmielony czarny pieprz do smaku i dobrze wymieszać. Marynowane piersi kurczaka smażyć na oleju na średnim ogniu, aż się zarumienią. Gotowe piersi z kurczaka ułożyć na przyprawionej kapuście pekińskiej i podawać.
Rada: Piersi kurczaka kładź na średnio rozgrzany olej, nie na goracy a mięso nie bedzie przywierać do patelni.