Śródziemnomorskie słońce zamknięte w słoiku

Dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej firma Podravka przygotowała nowe smaki past warzywnych – Relish, Pindżur i Paprykę w musztardzie. Są to wyjątkowe dodatki do potraw z oryginalną warzywną nutą.

Pasta Relish przyrządzona została na bazie ogórków, papryki, pomidorów, cebuli i przypraw. Doskonale smakuje zarówno z panierowanym, jak i pieczonym mięsem. W ciekawy sposób podkreśli smak gulaszów i sosów oraz dań warzywnych, sprawdzi się też idealnie jako dip do zimnych przekąsek: serów, nachos i krakersów. Będzie również smakowitym dodatkiem do potraw z grilla.

Pindżur swój aromat i kolor zawdzięcza mieszance najwyższej jakości warzyw dojrzałych w słońcu południowej Europy: kawałków słodkich pomidorów i czerwonej papryki, bakłażana, cebuli oraz starannie wyselekcjonowanych przypraw. Pindżur to doskonały dodatek do wędlin i mięs, dań rybnych oraz sałatek. Idealnie podkreśli smak dań mięsnych, warzywnych oraz sosów. Doskonale sprawdzi się również jako oryginalne nadzienie mięsnych rolad.

Ostatnia nowość wśród past warzywnych oferowanych przez Podravkę to Papryka w musztardzie, będąca doskonałym połączeniem dojrzewającej w śródziemnomorskim słońcu papryki, cebuli oraz aromatycznej musztardy. Idealnie podkreśli smak pieczonego mięsa oraz wędlin. To również unikalny dodatek, który doskonale skomponuje się z daniami z grilla.

Nowe pasty firmy Podravka powstały na bazie oryginalnej, chorwackiej receptury. Nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników.