Gulasz dla smakoszy
- Przepis dodał/-a coolinarika.com -Idealne danie dla 6 gulaszowych smakoszy. Odrobinę siekania, trochę smażenia i duszenia, a potem już tylko delektowanie się wybornym smakiem.

Sposób przygotowania
- Wieprzowinę i cielęcinę pokrojone w kostkę smażyć na gorącym oleju.
- Dodać pokrojoną cebulę oraz marchew pokrojoną w krążki, Vegetę W Smak Do Gulaszu, tymianek, kminek i ostrą papryczkę. Wszystko dusić podlewając wodą przez około 40 minut.
- Potem dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, liść laurowy, pokrojony czosnek i przecier pomidorowy. Następnie wszystko zalać wodą, aby całość została nią przykryta.
- Na koniec dodać ugotowaną fasolę, wino i skrobię, którą wcześniej wymieszano z odrobiną wody.
- Ewentualnie dodać na koniec wody do uzyskania odpowiedniej gęstości.
Sposób podawania: Wszystko razem krótko podgotować i posypać pietruszką.
Rada: Gulasz można przygotować również z dziczyzny.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 391 kcal / 1.634 kJ |
---|---|
Na 100 g produktu | Źródło: Podravka |