Aromatyczne pieczone warzywa

Dodać do tego kolorowe zapiekankę z pieczonymi warzywami na obiad, lub służyć im jako dodatek, będą tak samo smakowite i doskonałe.

  • 60 min
  • 6 osoby
Aromatyczne pieczone warzywa

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 czerwona papryka (150 g)
  • 150 g selera
  • 2 marchewki (200 g)
  • 1 cukinia (150 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 kopru włoskiego (150 g)
  • 15 g Vegeta do dań z ziemniaków
  • 5 łyżek oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

  1. Warzywa pokroić w plastry i ułożyć w dużym naczyniu żaroodpornym, przyprawić Vegetą do dań z ziemniaków i wymieszać.
  2. Warzywa skropić oliwą i piec w umiarkowanie gorącym piekarniku w temperaturze 200 ° C przez około 50 minut.

Sposób podawania: Podawać na ciepło jako dodatek do dania głównego.

Rada: W przypadku używania warzyw o wysokiej zawartości wody, takich jak cukinia, dopraw je pod koniec pieczenia.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna 245 kcal / 1.024 kJ
Na 100 g produktu Źródło: Podravka